Hovedmenu
Login
Brugernavn:

Password:

Husk migGlemt adgangskoden?

Registrér nu!
Facebook
Nyheder : Piger med ASF I teenagealderen – hvorfor bliver det så svært? På Skive konferencen i November 2015 holdt Sanne og Mette oplæg om piger med ASF. Vi vil på Asperggaard også gerne tilbyde dette oplæg den 31. marts kl. 19-21
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2016/2/27 12:30:00 (1030 læsninger)

Sanne Vahlun, mor til en pige på 18 år med Asperger Syndrom og ADHD og Mette Hennelund, psykolog og børneneuropsykolog tilknyttet specialskolen Fjordskolen, Aabenraa

For piger med ASF bliver pubertet og ungdomsårene ofte en særdeles udfordrende periode. Både pigerne selv og familien kan blive meget påvirkede af pubertetens mange forandringer og de stigende krav og forventninger fra omgivelserne. I dette oplæg vil de komme ind på nogle af de områder, hvor pigerne i særlig grad udfordres. Skolegangen opleves ofte som så belastende, at mange af pigerne har meget svært ved at være i skolen, og afhængigheden af forældrene bliver stor.

I gennem de sidste år har de haft 4 gruppeforløb, hvor de har arbejdet med selvforståelse for piger i alderen 14-18 år. Der bliver i løbet af 10 kursusgange arbejdet psykoedukativt med de forskellige udfordringer som pigerne har:
de sociale krav og normaliseringspresset, sanse- og stress følsomheden, kommunikation, det at have en diagnose etc. I tilknytning til pigernes arbejde i gruppen etableres der forældre netværksgrupper.

De vil i foredraget formidle viden i forhold til pubertetspiger med ASF og videregive erfaringer fra det at holde selvforståelses-kurser. De vil komme ind omkring emnerne set ud fra en forældre- og en psykologisk vinkel.

Foredraget er fortrinsvis for pårørende til unge med en ASF (autisme spektrum forstyrrelse) diagnose og andre pårørende. For disse koster det kr. 50 at deltage, fagpersoner kr. 100.
Tilmeld dig via kalenderen, Facebook eller send en mail til asperggaard@asperggaard.dk senest den 24. marts 2016.

Printervenlig side Send denne artikel til en bekendt Lav PDF-fil af artiklen
Asperggaard.dk 2008-2010