Hovedmenu
Login
Brugernavn:

Password:

Husk migGlemt adgangskoden?

Registrér nu!
Facebook
RSS Feed
(1) 2 3 4 ... 16 »
Nyheder : Vi bruger ikke længere denne hjemmeside
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2019/4/10 17:29:18 (3490 læsninger)

Se i stedet for vores Facebook side Asperggaard

Nyheder : Autisme - Handicap erkendelse/vejen til indsigt, tema aften d. 14. september kl. 18.00 - 20.30 med Mads Korsgaard Poulsen
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2017/8/3 11:42:02 (3903 læsninger)

Mads er 24 år og går på Ålborg Universitet. Hans foredrag tager udgangspunkt i de udfordringer, som han har oplevet gennem sin barndom og ungdomslivet.
Mennesker med autisme har særlige udfordringer i livet. Udfordringer som betyder, at vejen mod en ønsket fremtid er længere og mere kompliceret end hos mennesker uden autisme. Viden og indsigt i eget handicap og lyst til at afprøve nye ting – også selvom, det er svært og gør ondt – kan være det, som baner vejen mod drømmene. For der er altid noget, man kan tage med sig, selvom tingene ikke altid går som de skal. Dette har for Mads været vejen til at få ting til at lykkes, hvilket gjorde at Mads skrev en bog om hans indsigt og forståelse til hans handikap.

Tilmeld dig senest den 7. september 2017 via vores hjemmeside, Facebook eller mail til asperggaard@asperggaard.dk Det koster kr. 50 at deltage, dog for fagpersoner kr. 100.

Nyheder : Mandag den 1.maj kl. 19-21, Betina Gervig
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2017/3/11 9:24:52 (3793 læsninger)

Jeg er en kvinde på 43 år. Jeg bor på landet med min kæreste og mine to drenge på 7 og 13 år – begge med Infantil Autisme. Jeg blev selv diagnosticeret med Aspergers Syndrom i 2014 efter at have levet et dobbeltliv med et indre kaotisk følelsesliv, som gang på gang resulterede i stressbetingede belastninger. Jeg havde gentagne lange sygemeldinger fra mit arbejde som bl.a. folkeskolelærer, hvor jeg isolerede mig og var helt nede at skrabe bunden med depression og udtalt angst. Udadtil var jeg glad, fyldt med humor, social og overskudsagtig, men virkeligheden var bestemt en anden.

I mit foredrag, vil jeg fokusere på det følelsesliv, som jeg med autisme oplever og prøve at forholde mig til det lettere stereotypiske billede, der hidtil er blevet skabt. Jeg vil komme ind på, hvorfor man kan risikere at blive stemplet som indelukket, egoistisk og fuldstændigt uden empati, når man ikke reagerer typisk på de følelsesmæssige udfordringer livet unægtelig giver. Jeg ved nu, ved at have gransket mig selv og andre autistiske mennesker, inkl. mine to drenge, at det langt fra forholder sig sådan, som det for det meste bliver beskrevet. Faktisk vil jeg påstå, at autistiske mennesker ganske enkelt oplever forstærkede og ufiltrerede følelser, både i os selv og hos andre, som vi er nødt til at udvikle en måde at skærme os selv fra, og derved kan komme til at fremstå kolde og uden empati.

Tilmeld dig via vores hjemmeside, Facebook eller mail til asperggaard@asperggaard.dk Det koster kr. 50 at deltage.

Nyheder : Tirsdag den 4. april kl. 19-21, Mette Borchert Vahlun
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2017/3/11 9:20:09 (4167 læsninger)

Jeg er en pige på 19 år, som fik min asperger-diagnose i 2009. Senere blev diagnosen suppleret med en ADHD og OCD. Jeg vil fortælle udpluk fra mit liv, hvor jeg i et inklusionsforsøg har gået på to folkeskoler, en friskole, to efterskoler, en specialskole, en ungdomshøjskole og til sidst en frifagskole. Skoleforsøg, der har givet mange nederlag.

Jeg har gennem selvforståelsesforløb i to forskellige grupper og mange samtaler fået en stor selvforståelse og redskaber til at forstå og takle mange af de udfordringer, jeg møder i en neurotypisk verden. Som 16 årig fik jeg idéen til at lave en konference for kvinder på spektret med oplægsholdere, som selv skulle være på spektret - og i det hele taget skulle konferencen være tilrettet os autister. For at udbrede viden og forståelse om autistiske kvinders liv, startede jeg "Mets Aspie World", en dansksproget YouTube-kanal herom. Her fortæller jeg også om, hvordan andre kan være med til at tilgodese de særlige behov, vi aspier har.

Tilmeld dig via vores hjemmeside, Facebook eller mail til asperggaard@asperggaard.dk Det koster kr. 50 at deltage.

Nyheder : Pernille Aalund kommer til Asperggaard med sit foredrag Uro, smerte og tunnelsyn
Indsendt af Bent Grube Andersen den 2016/9/22 16:00:00 (3977 læsninger)

Den 8. november kl. 19:30 kommer Pernille Aalund til Asperggaard med sit foredrag Uro, smerte og tunnelsyn

Et liv med Aspergers


For nogle år siden trådte Pernille Aalund frem og erkendte offentligt, at hun har diagnosen Aspergers. Foredraget er en beretning om et liv præget af udfordringer, men også en beretning om de styrker, der følger med. Dette foredrag er en personlig fortælling om en rejse. Om at leve med tunnelsyn, grænseløs ærlighed, isolation, ensomhed, smerte og social fobi – og om, at det alt sammen kan vendes til noget positivt. Foredraget er krydret med personlige historier og opridser desuden en række praktiske redskaber, som kan lette livet med Aspergers. ”Der kom til at gå mange år, før jeg skulle forstå, at den mavepine jeg altid fik ved udsigten til den næste fest, mine rystende fingre og den dundrende hovedpine ikke skyldtes et øjebliks lune eller en egoistisk personlighed. Jeg ville jo så gerne, men når det kom til stykket, kunne jeg bare ikke. Og det blev med årene så grelt, at det tog op til flere dage at komme mig efter et bryllup eller en barnedåb. Jeg er bare sådan en, der samler alle informationer op – hele tiden. Og bruger timer på at knække problemstillinger ... andres liv blev mit liv, og jeg måtte handle på alt, hvad der kunne handles på. Min hjerne kogte over.”

Tilmeld dig senest den 20. oktober 2016 via vores hjemmeside, Facebook eller mail til asperggaard@asperggaard.com Det koster kr. 50 at deltage, dog for fagpersoner kr. 100.

Foredraget bliver afholdt på Fjordskolen Skolevænget 33 i Åbenrå

(1) 2 3 4 ... 16 »
Asperggaard.dk 2008-2010